Probleme!?

     A mai trecut un sezon în care nu am cucerit crestele Pietrei Craiului şi Făgăraşului, iar cu postările din turul Austriei şi nordul moldav al ţării sunt în urmă rău de tot. Nu mai spun de excursia în Thassos. Proiectele legate de turul Mării Nordului şi parcurgerea Euro Velo 6 sunt prăfuite; zac printr-un sertar al biroului. Şcoala pentru obţinerea categoriei A este tărăgănată din aprilie. Ce motocicletă îmi trebuie pentru a holbocăi prin lumea largă? Am bani pentru asta? Barcelona, Berlinul, Roma şi Parisul mă vor primi cine ştie când. Câteva kilograme de cărţi aşteaptă să le citesc. Când? Mai am şi turul insulelor greceşti. Aceeaşi întrebare… Of!, şi Beneluxul, Scandinavia! Lista-i deschisă… În clipa de faţă, cu mici excepţii, acestea sunt problemele pe care le am. Vreau să le rezolv în maxim trei ani. Depinde numai de mine.

     Ca mine sunt toţi cei cu care interacţionez. Sunt nişte călători; cel puţin prin viaţă. Spun asta fără echivoc. În ciuda acestui aspect comun, fiecare are cu totul şi cu totul alte probleme.

     Şi tot hoinărind, m-am trezit brusc la realitate când, cel de lângă mine, colegul meu Alexandru Bortişcă, un tânăr de 30 ani, are o reală problemă. A fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală. Se pare că această excrescenţă nu ţine cont de nimic. Nici de voioşie, nici de vise, de dorinţe, de volubilitate, de nimic. Era viu. Sper să-i putem reda râsul de altădată, voioşia care-l caracteriza.

     Intervenţia chirurgicală de extirpare a tumorii costă enorm – 30.000 euro. În clipa de faţă, acest om nu are decât o singură dorinţă, vis, mai degrabă speranţă; să supravieţuiască!

     Îl putem ajuta! În aceaastă situaţie timpul nu are răbdare. Trebuie să acţionăm cât mai mulţi şi cât mai repede. Un ajutor, oricât de mic, îi poate salva viaţa.

     Donaţii se pot face direct in contul: RO30 BRDE 445S V914 1817 4450, deschis la BRD pe numele Bortişcă Alexandru, cont în lei. Pentru transfer bancar, poftiţi CNP-ul: 1820920270054.

     Oare noi, ceilalţi, avem probleme? Nu, avem vise şi dorinţe. Însă, Alex are! Şi una mare de tot.

     Eu deja m-am hotărât. Voi? Meditaţi!…

PS: Timpul a trecut. Septembrie…,

octombrie … ,

noiembrie …

şi jumătate din decembrie. De Alex nu mai ştiu nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s