Carnavalul Zăpezii

     Anul acesta Clubul Turistic Ecologic Mont-Delt-Mar a organizat Carnavalul Zăpezii în staţiunea Cheia. Nu ştiu unde a fost organizat din 95` în coace. Nici măcar n-am auzit de acest club. Mai ieri am aflat de existenţa sa, de la George.

–          Vii? Plecăm vineri seară…

–          Sigur!

–          Poftim invitaţia. Aruncă o privire, vezi ce şi cum.

–          Ce să mai… Mergem!

     Pe agenda festivalului se regăsesc probe de montaj video, videoproiecţie-slide show, orientare turistică surpriză şi dans în costum de carnaval. Evident, cele mai mari şanse le am la carnaval, chiar şi fără costum. Dar probele chiar nu sunt importante. Mergem pentru a petrece timpul liber aşa cum ne dorim.

     Vineri sărim peste proiecţiile foto şi video, neavând material de prezentare, şi ne oprim la Cramele lui Decebal, pe Carpaţilor, în Braşov. Băieţii de la CALEnDAR cântă şi încântă asistenţa cu cântece de munte, pentru o comunitate mai verde, o lume vie. Ne oferă SOAREnDAR. Superb!

     Sămbătă dimineaţa, în concursul de orientare se înscrie, printre cluburi montane, echipa George&CO. Adică el şi … subsemnatul. Primim harta, fişa de concurs şi pornim în traseu.

     Atingem primul punct al traseului după doar câteva minute de la start. Aici, prima surpriză. Tir cu arcul. Ultima oară am tras cu arcul la vârsta de şapte ani. Atunci utilizam o nuia flexată a cărei capete erau unite printr-un şnur. Acum, arcul nu prea pare de jucărie. E adevărat.

–          Ai mai tras?, mă întreabă tipul de la punctul de control.

–          Cu aşa ceva, nu.

–          Nu-i nimic, o faci acum.

     Urmez un scurt instructaj. Îmi explică, mă aşează în poziţie. Ţintesc, trag arcuşul, îmi ţin respiraţia câteva clipe şi bang!, eliberez cablul. Privesc ţinta. E imaculată. Săgeata? O văd doar după o scurtă căutare. E la rădăcina unui arbore, la vreo doi metri de ţintă. La fel se întâmplă cu următoarele trei săgeţi. A cincea loveşte polistirenul, dar nu punctează. Nici nu contează. Am nimerit!

– Stai! Unde pleci? Mai ai cinci săgeţi.

– Omule, îţi stric jucăria. N-are rost. E păcat de săgeţi.

– Stai liniştit, nu le rupi.

     Nu mai insist şi încep o nouă serie. Prima săgeată zboară aiurea, iar următoarele punctează. Mai bine se descurcă coechipierul meu. Nu-i la primul tir. Acumulăm vreo 40 de puncte. Sunt multe? Puţine? Nu ştiu. Însă îmi place tirul! Acum vreu arc cu săgeţi.

     Al doilea punct al traseului e practic peste drumul forestier. Altă surpriză. Trebuie să trecem o mingiuţă printr-un păienjeniş din funii. Uneltele sunt o bâtă de baseball, din burete şi o mănuşă pentru acelaşi sport. Trebuie să lovim mingea, dar şi să o prindem. Cronometrul se opreşte doar în momentul în care fiecare echipier reuşeşte acest lucru.

     Trei minute şi douăzecişiopt de secunde. Atât durează proba. Din bâtă mingea sare ca din gard, în toate direcţiile. Iar când, după încercări multiple, trece prin ochiurile plasei cade imediat lângă. Cu greu reuşim să terminăm proba. E momentul în care întoarcem râsetele celorlaţi competitori care, mai devreme, se ghemuiau de râs văzându-ne în plin efort.

     Încă zâmbind după ispravă, pornim spre punctul trei. Aici e amenajat un parc de aventuri: traversarea râului pe un pod indian, revenirea pe un cablu suspendat, iar traversarea apei, acum pe buştean şi întoarcerea cu tiroliana în punctul de start/finish.

     Iau o piatră în gură, îmbrac hamul, potrivesc casca şi ponesc pe urmele lui George. Podul nu ridică mari probleme căci sunt avantajat de înălţime şi de pasul mare. E floare la ureche. În schimb, la traversarea pe bandă am probleme. Nu reuşesc să-mi menţin echilibrul sub nicio formă. Aplecat când pe faţă când pe spate, şi tot aşa, reuşesc iar să amuz audienţa. Şontâc-şontâc ajung pe mal. Sunt sleit, tremur.

     Urmează, îi spun, buşteanul nărăvaş. Nu-i prea bine fixat. Şi el îmi joacă feste. Cât pe ce să cad în apă. O redresare în ultima clipă mă ajută să rămân uscat şi bine dispus pentru scurta dar plăcuta tiroliană. Zzzzzzzuuuummmm! Şi gata. Acum vreau într-un parc mare de aventuri. Am redevenit copil.

     Între punctele trei şi patru încurcăm puţin traseul. Sigur, de vină sunt organizatorii J. Ne place să credem că informaţiile primite sunt eronate. Bâjbâim niţel prin pădure, pe două cărări şi-un drumeag, până când ne pică fisa.

     Al patrulea punct e la intersecţia traseului marcat cu bandă galbenă şi DN1A. Popice şi răţuşte, de asta avem parte. Dărâmăm cam jumătate din popice şi reuşim să agăţăm de gâtul celor două raţe cinci cercuri din opt posibile. Cea mai bună performanţă dintre toate echipele!

–          Sunteţi liberi, ne zâmbeşte Adi.

–          Câtă uşurare!

–          Vă puteţi întoarce la hotel.

–          Păi suntem liberi, nu mergem la hotel. Plecăm în direcţia opusă, spre Cabana Muntele Roşu.

–          Şi concursul?

–          Lasă-l. Am venit să ne simţim bine, şi plecăm.

     Revenim la hotel înainte de ora şaptişpe`. Trei ore dorm neîntors. Aş mai dormi, până dimineaţă, dar doresc să asist la proba culturală şi la carnaval. Cluburile înscrise se întrec în scenete, cântece şi numere de magie. Prestaţiile sunt foarte drăguţe. Participă chair şi seniorii, cu un dans popular.

     Ţigani, arabi, un şoricel şi două pisici, cam acestea sunt costumele pe care le remarc. Probele constau în dans, mai multe stiluri, şi câteva jocuri a căror final nu-l prind. Mă retrag la umbra acordurilor de chitară. Le prefer înainte de culcare. Rezist doar până la ora cinci. Iar constat că nu mai sunt la prima tinereţe. Off!

     Duminică am urmărit o demonstraţie de salvare în caz de traumă şi am participat la festivitatea de premiere a altora. Să le/ne fie de bine!

PS: Nu suntem narcisişti. Pozele au fost făcute de o admiratoare 🙂

3 gânduri despre „Carnavalul Zăpezii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s