The Hollywood Vampires

     Au un an de când formează grupul şi zeci de când încântă prin aparițiile lor individuale. Alice Cooper și Joe Perry nu au nevoie de cărți de vizită, sunt deja legende. Johnny Deep e și el imens, dar ca actor. Însă mi-e greu să cred că cei doi rockeri grei cântă cu un novice. Rămâne de văzut…

     DJ Hefe și Robin and the Backstabbers vin în deschidere, nu mă interesează. Ajung la Poarta C, Romexpo, ora 20.20, cu 40 de minute inaintea începerii main event-ului. Coada-i până la SNSPA, adică lungă de 300 m. E clar, intru când se termină. Aprind o țigară, aștept. N-o fumez toată; minunea se întâmplă. Cumva, mă mișc, într-una, până la intrare. De necrezut, a durat un sfert de ceas.

     Înăuntru e pace. Rock FM curge în difuzoare, cozi mici la jetoane și la bere, două dughene de cârnați, pălăvrăgeli Ce mai? atmosferă relaxantă. Nimeni nu se îmbulzește, spațiul e aerisit – pe undeva normal, trupa nu-i mainstream.  Nasol e la budă însă. Coadă!?

rock 4

     Gongul bate, e şi 35`. Urale, vacarm … începe! Raise the dead, producţie proprie. Faină! Vine salutul de întâmpinare, câteva cuvinte în română, stâlcite, dar publicul apreciază strădania.

     Urmează un calup de coveruri, întrerupt pe alocuri cu alte producţii proprii. Beton! Vampirii  ni-i transpun în faţa ochilor pe The Who, Jimi Hendrix, The Beatles, Led Zeppelin, The Doors, David Bowie, Fleetwood Mac, Motörhead şi Aerosmith. Am pielea găinii, vibrez, atât la propriu cât şi la figurat. La sfârşitul piesei My Generation, Joe Perry îşi face chitara zob din doar câteva lovituri. Publicu-i în extaz! Rock-ul live nu poate fi descris în cuvinte.

     Câteva condimente au fost glumele despre vampiri. Cooper, după cum el însuşi afirmă, a rămas singurul în viaţă. Restul s-au stins de prea mult exces – nu că el nu ar fi băut cisterne întregi. Evident, porecla de vampiri vine de la cantităţile de alcool pe care le dădeau pe gât. Viaţă de rock-star!

     Magia durează vreo 90 minute. A fost perfect! Cooper încă poate, şi o face trăznet. Perry e lângă el, iar Deep magistral. Cică l-ar fi găsit umblând pe lângă castelul lui Dracula :).

     Ne vom întoarce după sângele vostru, vine promisiunea reîntoarcerii, şi reflectoarele se sting.

Notă: imaginile sunt preluate de pe siteul rockfm.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s